Selectează o Pagină

Proiectele sociale din EORI

Departamentul pentru familie

Brațele Părintești

„Brațele Părintești” este un proiect implementat de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, prin care, în aceste vremuri grele, sunt adoptați la distanță copii din familii nevoiașe din România, Republica Moldova precum și din Italia, asigurându-li-se haine, alimente și rechizite școlare.

Departamentul pentru pribegi și săraci

Desaga milosteniei

Proiectul Departamentului pentru Săraci și Pribegi din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, DESAGA MILOSTENIEI, se dorește a fi o acțiune de ajutorare al aproapelui într-un mod concret, mai ales în sânul comunității, sau mai bine zis, al familiei parohiale.

Departamentul pentru spitale

Cărucioarele speranței

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin Asociația San Lorenzo dei Romeni, împreună cu Grupul „Ragazzi in gamba” (Tineri pe picioare) din Roma, coordonat de Dr. Massimo Liberatori, dorește să sprijine mai multe persoane necăjite din România și din Republica Moldova, cu grave dizabilități motorie, ajutându-le să-și îmbunătățească condițiile de viață prin achiziționarea și folosirea unui cărucior performant.

Departamentul pentru închisori

În temniță am fost și M-ați cercetat…

În toată Italia, astăzi, sunt mai mult de 70 de capelani ortodocși români care frecventează penitenciarele din zona lor de pastorație. Majoritatea au depășit obstacolul birocratic de intrare în institutul de interes. Este adevărat că intră sporadic, unii de două ori pe an, alții în preajma celor patru posturi, alții o dată pe lună, alții săptămânal. Unii intră cu articolul 17 (voluntari), alții cu Nulla Osta. Unii intră pe cont propriu alții prin asociațiile catolice. Și pentru o persoană și pentru o sută merită efortul accesului. Numai cei uitați de timp și de oameni apreciază vizita și ajutorul cuiva și numai pentru câteva minute la intervale mai mari sau mai mici de timp.

Departamentul pentru spitale

Voluntariat pentru cei bolnavi

Voluntarii parohiei se pot alătura Centrelor de voluntari ale spitalelor, acolo unde acestea există. De obicei aceste Centre recrutează și formează voluntari, prin cursuri de formare desfășurate în cadrul spitalului. Astfel, voluntarii parohiei pot deveni oficial membrii ai unei asociații de voluntariat. În acest sens, în anul 2017, s-a organizat pentru prima dată un Curs de Formare a Voluntarilor în spitale, care a avut loc la Spitalul Sandro Pertini din Roma. La acest curs au participat 60 de credincioși din 13 parohii din Lazio.

Vizite: 94