Selectează o Pagină

Parohia „Sfântul Grigorie Decapolitul” din Reggio Calabria a organizat o colectă de ajutoare pentru cei nevoiași și refugiați în urma războiului din Ucraina, constând în 36 cutii cu haine, încălțăminte și alimente, iar din filia Taurianova, 22 cutii cu haine pentru copii, damă și bărbați, donate de o singură familie, din magazinul lor.

Cele aproape 1 tonă de ajutoare au ca destinație Mănăstirea Bănceni, din regiunea ucraineană Cernăuți, unde sunt cazați aproximativ 10000 de refugiați, pe lângă cele 2 orfelinate care funcționează în mod obișnuit în curtea mănăstirii.

Pr. Constantin Prisacariu – Reggio Calabria

——————————

Această acțiune face parte dintr-unamplu program social, al Episcopiei Italiei, prin care sunt susținuți refugiații din Ucraina care sosesc în România, Republica Moldova sau Italia. La nivelul întregii Episcopii, au fost organizate și sunt în curs de organizare, acțiuni concrete de ajutorare și susținere a refugiaților. Pentru cei care doresc să trimită un ajutor financiar pentru susținerea acestor acțiuni umanitare, o pot face prin transfer bancar, în următorul cont:

Diocesi Ortodossa Romena d’Italia

IBAN: IT39R0306909606100000114741

Codice  SWIFT: BCITITMM

Mențiune (Causale): ajutor refugiați Ucraina

Pentru mai multe informații și detalii privind acțiunile întreprinse și felul în care puteți ajuta, puteți lua legătura cu PC. Părinte Cons. Daniel Șurubaru – Departamentului pentru Pribegi și Săraci al Episcopiei Italiei, la numărul de telefon (+39) 327 639 94 84 sau la adresa de e-mail: pribegi.episcopia.italiei@mitropolia.eu

Visits: 5