Selectează o Pagină

Ca răspuns la apelul umanitar publicizat la nivelul întregii Episcopii Ortodoxe Române a Italiei, pentru a susține refugiații din Ucraina, Parohia „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Carrara, Protopopiatul Toscana 2,  a trimis luni, 15 martie 2022, al doilea transport cu ajutoare, pentru adulți și copii, 2 tone de: alimente (conserve, dulciuri, ulei, lapte pentru copii) , împreună cu alte produse de igienă și de primă necesitate, detergenți, pastă și periuțe de dinți, jucării, scutece și îmbrăcăminte, pături, medicamente, măști chirurgicale, plasturi sterili, seringi etc.

La acestea se adaugă și suma de 1.042 de euro, trimisă în contul Solidaritatea al Episcopiei, spre a fi redirecționată către instituțiile și asociațiile din România și din Republica Moldova, care se ocupă de gestionarea refugiaților.

La acest proiect social, ni s-au alăturat: Publica Asistenza din La Spezia, Asociația “A piccoli passi” din Quercia, precum și persoane italiene cu suflet mare.

Toate bunurile au fost ambalate corespunzător și au fost expediate la Centrul din Montecatini, urmând ca acestea să fie distribuite către punctele din România și Republica Moldova, dedicate gestionării ajutoarelor umanitare.

Mulțumind din suflet tuturor celor care au participat, și nădăjduim să putem șterge o lacrimă și să redăm speranța că acești refugiați nu sunt singuri! Dumnezeu vrea să lucreze și prin noi!

Preot Armand Bratu

—————————–

Această acțiune face parte dintr-un amplu program social, al Episcopiei Italiei, prin care sunt susținuți refugiații din Ucraina care sosesc în România, Republica Moldova sau Italia. La nivelul întregii Episcopii, au fost organizate și sunt în curs de organizare, acțiuni concrete de ajutorare și susținere a refugiaților. Pentru cei care doresc să trimită un ajutor financiar pentru susținerea acestor acțiuni umanitare, o pot face prin transfer bancar, în următorul cont:

Diocesi Ortodossa Romena d’Italia

IBAN: IT39R0306909606100000114741

Codice  SWIFT: BCITITMM

Mențiune (Causale): ajutor refugiați Ucraina

Pentru mai multe informații și detalii privind acțiunile întreprinse și felul în care puteți ajuta, puteți lua legătura cu PC. Părinte Cons. Daniel Șurubaru – Departamentului pentru Pribegi și Săraci al Episcopiei Italiei, la numărul de telefon (+39) 327 639 94 84 sau la adresa de e-mail: pribegi.episcopia.italiei@mitropolia.eu

Visits: 0