Selectează o Pagină

Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat strădaniile și a ajutat ca activitatea derulată în cadrul Asociației San Lorenzo dei romeni să continue și în anul 2021, chiar dacă s-a desfășurat întru-un context rigid, datorită pandemiei, ce a limitat mult posibilitatea de implementare a mai multor acțiuni de caritate.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei noastre, s-a adus bucurie, în rândul copiilor și familiilor care se aflau în dificultate, prin inițierea și derularea mai multor proiecte social-filantropice ale Asociației San Lorenzo dei romeni. Pe tot parcursul anului 2021, în cadrul acestor proiecte, au avut loc diverse acțiuni caritabile ai căror beneficiari au fost persoane bolnave, copii, mame aflate în impas și persoane vârstnice.

2021 a fost Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul. Astfel, Asociația a inițiat, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei și prin implicarea parohiilor din cadrul Eparhiei, proiectul Chemarea îngerilor, destinat repatrierii copiilor chemați la Cer, din cadrul Spitalului Bambino Gesù din Roma.

Suferința și singurătatea părinților cu copii aflați în acest spital au dat naștere unui alt proiect, Hrană pentru sănătate, prin care au fost oferite lunar bonuri de masă părinților însoțitori ai copiilor bolnavi. Acest proiect a început în luna octombrie a anului 2020 și, mulțumim Domnului, s-a desfășurat pe tot parcursul anului 2021, însumând un total de 4755 bonuri de masă.

La începutul anului trecut, Asociația a inițiat, organizat și dezvoltat mai multe proiecte care se disting prin durată și activitatea desfășurată. Astfel, ziua de 8 martie a fost dedicată proiectului Sub ocrotirea Maicii Domnului – bucuria și nădejdea mamelor. Ziua internațională a copilului, 1 iunie, a fost marcată de proiectul Copilăria, vârsta Împărăției | Inocență și dăruire, iar pentru ajutorarea familiilor numeroase sau cu probleme sociale deosebite, din România, Republica Moldova și Italia, se derulează proiectul Brațele părintești, obiectivul major fiind prevenirea abandonului școlar. Astfel, s-a reușit „adoptarea la distanță” a 763 de copii care proveneau din familii nevoiașe, alocând-se lunar suma de 30 de euro pentru fiecare copil, bani care au ajuns la beneficiari sub formă de rechizite și îmbrăcăminte.

Atenția noastră s-a îndreptat și asupra persoanelor vârstnice, astfel încât, prin implicarea mai multor parohii ale Episcopiei Italiei, s-au „adoptat la distanță” 113 vârstnici, cărora li s-a alocat lunar suma de 30 euro, bani care au ajuns la beneficiari sub formă de alimente, medicamente, îmbrăcăminte, lenjerie, lemne pentru foc etc. Acest proiect, numit Toiagul Nădejdii, a luat ființă în februarie 2021.     

Suma totală alocată ansamblului activităților desfășurate de Asociația San Lorenzo dei romeni, pe tot parcursul anului 2021, însumează peste 273.000 euro.                                                         

La sfârșit de an, cu bucurie și emoție, în așteptarea sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, proiectul Emoția colindului sfânt și bun a adus zâmbete și voie bună în inimile tuturor, alungând sentimentul singurătății și dorul de ACASĂ.

Slăvind pe Domnul și mulțumind pentru toate cele împlinite, ne rugăm să putem fi în continuare aproape de semenii noștri, prin gânduri, fapte și rugăciune!

A consemnat: Ana Maria Obreja

Președintele Asociației „San Lorenzo dei romeni ETS”


Fotografii din Arhiva Asociației

Visits: 19