Selectează o Pagină

În seara zilei de luni, 13 septembrie 2021, în ajunul Hramului Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” – Torino 2, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, alături de un sobor de preoți din zona Piemonte, a sfințit noul sediu al filialei din Torino a Asociației „San Lorenzo dei Romeni ETS” și al Asociației „Centrul pentru Ajutor dedicat Vieții Sf. Muceniță Filoteia ODV” și a binecuvântat lucrările de înfrumusețare a Paraclisului amenajat în cadrul sediului, ce îl va avea ca și ocrotitor pe Sfântul Eufrosin Bucătarul.

Noul sediu al celor două instituții sociale a fost achiziționat în anul 2019 de către vrednicul de pomenire, Preacucernicul Părinte Lucian Roșu, parohul comunității „Înălțarea Sfintei Cruci” – Torino 2, birourile acestora fiind inaugurate în 7 decembrie 2019, în prezența părintelui. După trecerea sa la Domnul, în 2 ianuarie 2020, au continuat lucrările de restaurare, fiind amenajat și un Paraclis cu hramul „Sfântul Eufrosin Bucătarul”.

Cele două Asociații ce-și vor desfășura activitatea în acest nou sediu au deja un istoric de acțiuni social-filantropice bogat. Centrul de Ajutor dedicat Vieții CAV „Sfânta Muceniță Filoteia” ODV a fost înființat în 7 decembrie 2008, chiar în ziua prăznuirii Sfintei ocrotitoare, având ca scop esențial sprijinirea mamelor aflate în dificultate, prevenirea avortului și susținerea familiilor aflate în impas. Filiala din Torino a Asociației „San Lorenzo dei Romeni ETS” a fost inaugurată în data de 17 martie 2011, împlinind în cei 10 ani de existență diferite proiecte caritabile, menite să vină în ajutorul familiilor defavorizate, să prevină abandonul școlar și, între altele, să ajute pe cei aflați în stradă, pentru reabilitarea și reintegrarea lor socială.

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a adresat și un cuvânt de binecuvântare, în care a mulțumit Domnului pentru toate lucrările înfăptuite în Parohia torineză, elogiind și implicarea exemplară a vrednicului de pomenire, Preacucernicul Părinte Lucian Roșu.

În semn de prețuire pentru întreaga activitate pastoral-misionară, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania l-a hirotesit întru iconom pe Preacucernicul Părinte Paroh Gabriel Burcescu. De asemenea, ierarhul a înmânat o Gramată Episcopală voluntarilor, ostenitorilor și binefăcătorilor filialei din Torino a Asociației „San Lorenzo dei Romeni ETS”.

La final, Preacucernicul Părinte Gabriel Burcescu a adresat un cuvânt de mulțumire Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania pentru această zi binecuvântată de Domnul, în care au fost afierosite lui Dumnezeu atât noul sediu al celor două Asociații, dar și Paraclisul „Sfântul Eufrosin Bucătarul”, care va constitui temelia de rugăciune și de viețuire liturgică a acestora. De asemenea, părintele Gabriel le-a mulțumit și clericilor prezenți și tuturor celor care s-au implicat, cu timp și fără timp, în această lucrare deosebită.

La eveniment au fost prezente și autorități locale din cadrul Primăriei orașului Torino și reprezentanți ai mai multor Asociații și CAV-uri care activează în regiunea Piemonte.

Mai multe detalii despre activitatea socială întreprinsă de către Preacucernicul Părinte Lucian Roșu puteți afla accesând link-ul https://episcopia-italiei.ro/social/2020/10/19/filantropia-are-scopul-de-a-l-ajuta-pe-om-sa-ajunga-la-dumnezeu-parintele-protopop-lucian-rosu-partea-a-treia/

Puteți descoperi activitatea socială întreprinsă la nivel eparhial vizitând site-ul Sectorului social al acesteia: www.episcopia-italiei.ro/social/

Crucii Tale ne închinăm, Stăpâne și Sfântă Învierea Ta o lăudăm și o slăvim. 

Vizite: 10