Selectează o Pagină

Când ești tânăr și enegic și ți se vorbește despre bătrânețe iți  pare că acele vremuri sunt atât de departe, încât nici nu merită să te gandești la ele. Îți creezi o familie, iți construiești o casă pe care o amenajezi cu multă dragoste, iar între timp muncești ca sa îti poți asigura prezentul și da un viitor copiilor. Alergi, muncesti-muncesti, alergi; suferi, te bucuri, ai succese, ai eșecuri. Iar într-o bună zi te pomenești cu copiii care absolvesc liceul, apoi universitatea și care, la un moment dat te anunță că vor să trăiască singuri. Și iată așa, căsuța pe care ai aranjat-o cu mult drag pentru toată familia dintr-o dată devine prea spațioasa, prea pustie.
Si părul ți-a devenit argintiu de ceva vreme, deși încerci să nu atragi atenția la astfel de nimicuri, și te cam dor picioarele și spatele, iar printre colegii de muncă sunt tot mai multe persoane  mai tinere decât tine. Și așa, fără ca să-ți dai seama, devii un “senior”.  De la o vreme te împaci cu gândul că anii trec și că durerile pe care le simți fac parte din viața ta și că nu vor pleca nicăieri, pentru că… ai devenit vârstnic.

Și ai mai avut “norocul” să te naști într-un stat, care, atunci când a venit timpul să te pensionezi, după ce ai plătit impozite o viață întreagă, îți calculează o pensie care abia de îți acoperă necesitățile cotidiene, nemaivorbind de faptul, că nu îți poți permite o călătorie sau o pereche de ochelari noi. Și dintr-o dată te-ai pomenit un pensionar necăjit, îndoit de boli și de greutăți. Cam asta este realitatea multor vârstnici din țara noastră, țesută din lipsuri și dureri. Fiind în străinătate și văzând cu propriii ochi că viața unui pensionar poate fi și altfel, ni se face milă de cei rămași acasă.

În pofida faptului că fiecare din noi ajută financiar sau cu bunuri una sau mai multe rude  rămase în țară, anul acesta noi, enoriașii din parohia Sfânta Cuvioasa Parascheva din orașul Padova, am decis să inițiem o campanie de caritate Pascală, care să îi aibă drept beneficiari pe pensionarii din Republica Moldova. Am numit campania, parafrazând o veche zicală populară, și anume “DAR CU DAR SE FACE RAI”. Astfel, în perioada Postului Mare a avut loc colecta de produse alimentare și de igienă pentru mai mulți pensionari, unii din ei având și grad de invaliditate.

Ne-am bucurat foarte mult să vedem că această campanie a luat o amploare neașteptat de mare. Creștinii participanți au fost mulți și generoși. Unii au donat bani, neavând posibilitatea să meargă la cumpărături, iar alții au adus la biserică cutiile deja pregătite. Voluntarii din cadrul campaniei, în frunte cu preotul paroh Vasile Corja, au cumpărat produsele necesare, conform listei întocmite anticipat și au mai pregătit și alte cutii cu daruri.

În total au fost trimise 215 cutii, în mai multe sate din Republica Moldova, asta însemnând 2350 kg de produse alimentare și de igienă.

Pe această cale ținem să aducem mulțumiri tuturor donatorilor care au patricipat la campanie. Unii din ei au pregătit și adus la biserică mai mult decât o singură cutie. Ne închinăm in fața tuturor. Datorită acestor oameni cu suflet mare 215 bătrâni au simțit căldură și sprijin în preajma sărbătorilor Pascale. Noi sperăm că am reușit să îi facem să zâmbească și să uite măcar pe câteva zile de grijile pentru o cămară goală.

Hristos a înviat pentru toți creștinii! 

Vizite: 24