Selectează o Pagină

De aproximativ trei luni de zile, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, creștinii din Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” – Ciriè au organizat mici acțiuni filantropice.

Prin proiectul „Desaga milosteniei”, parohia încearcă să vină în ajutorul celor aflați în lipsuri. Până acum au primit ajutor lunar 6 familii (2 familii au câte un copil cu handicap, 2 au copiii cu autism, iar 2 sunt cazuri sociale). La sfârșitul lunii februarie s-au dăruit 124 kg de alimente. La sfârșitul lunii martie s-au dăruit 283 kg (alimente, produse de igienă + produse farmaceutice). La acestea se mai adaugă aproximativ 60 kg de haine și încălțăminte pentru copii.

Important de menționat este faptul că la fiecare acțiune participă câte 2 tineri din parohie, împreună cu două creștine desemnate pentru această slujire. Motivul pentru care tinerii participă la această activitate este acela de a-i ajuta să cunoască mai bine realitățile vieții, să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru cele pe care le au și, nu în ultimul rând, să-i ajute să înfrunte greutățile vieții cu mai multă credință în Dumnezeu.

Mai amintim faptul că la sfârșitul lunii februarie am organizat un mic „Târg de Mărțișor”, iar fondurile strânse au mers la 2 familii, care au copii cu nevoi speciale.

Pe lângă acestea, am decis ca, pe tot parcursul anului, la fiecare săvârșire a Tainei Sfântului Maslu, jumătate din ofertele primite să le folosim spre a-i ajuta pe cei bolnavi. În general, vom cumpăra medicamente.

Acțiunea are menirea ca, prin filantropie, cei aflați în nevoi să ajungă să-L cunoască pe Dumnezeu.


 

Vizite: 20