Selectează o Pagină

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, în data de 24 iulie 2020, Preacucernicul Părinte Vicar Eparhial Gheorghe Militaru a binecuvântat un Centru de Rezidență pentru persoane în vârstă, din Ostia (Roma).

După slujba binecuvântării centrului, Părintele Vicar Gheorghe Militaru a purtat mai multe discuții cu membrii comunității, care i-au depănat amintiri profunde din viața lor: de la experiența lagărelor de deportare, la războaiele mondiale, epidemii sau cutremure devastatoare. Ascultându-le istoria vieții, îți dai seama cât de greu le-a fost, dar ei nu se plâng, ci dau slavă lui Dumnezeu pentru toate, că au biruit toate încercările și neputințele vieții.

Părintele Vicar a servit apoi masa cu toți membrii comunității și a dăruit acestora iconițe și cele două cărți de literatură duhovnicească traduse în limba italiană: Diario della Felicità și Il pellegrino russo.

Părintele Vicar a fost rugat și a promis că va reveni mai des în mijlocul lor, încredințându-i de purtarea în suflet și în rugăciune, atât pe beneficiarii centrului, cât și pe personalul care se îngrijește de aceștia, în mare parte alcătuit din credincioase ortodoxe din zona Ostia (Roma).

Slavă lui Dumnezeu pentru toate! 

Vizite: 47