Selectează o Pagină

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în această perioadă de grea încercare pentru întreaga lume și, mai cu seamă, pentru Italia, grav afectată de criza epidemiologică covid-19, Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” de la Rignano-Flaminio, prin Preacuviosul Părinte Ștefan, a reiterat în acest context o colaborare veche de 14 ani cu filiala de la Orte a Crucii Roșii, mediată de Asociația „Sant’Elia” Pro Vita, coordonată de către doamna Camelia Avram.

Urmând îndemnul Mântuitorului Hristos, pe care Îl regăsim în „cel lipsit”, familii aflate în dificultate economică au fost ajutate prin cele mai bine de 500 de pachete cu alimente de bază oferite de către Parohia „Sf. Ilie Tesviteanul”, acțiunea caritabilă fiind posibilă și prin suportul oferit de la Banco Alimentare și de la depozitele de produse alimentare românești din zonă. În realizarea practică a proiectului social au luat parte atât voluntari din parohie, cât și voluntari care activează în Asociația „Sant’Elia” Pro Vita.

Colaborarea rodnică dintre așezământul monahal și instituția statului italian arată o deosebită solidaritate îndreptată către cel aflat în suferință, o solidaritate care ne demonstrează că, dincolo de efectele negative ale crizei epidemiologice pe care o traversăm, suntem cu toții chemați la un exercițiu duhovnicesc și filantropic în care ne redescoperim grija față de cel de lângă noi și ne ascuțim simțurile spre a ne dărui celui aflat în nevoie.

Hristos a înviat! 

Vizite: 35