Selectează o Pagină

În aceste vremuri de grea încercare pentru întreaga omenire și membrii comunității românești din Parohia “Intrarea Domnului în Ierusalim” din Ostia (Roma V) au înțeles să transpună în fapte îndemnul Evangheliei de a veni în sprijinul celor bolnavi, nevoiași sau marginalizați.

Pentru aceasta Comitetul Parohial a demarat acțiunea de colectare și distribuire de alimente, îmbrăcăminte sau ajutor financiar tuturor celor care traverseazăun moment economic dificil din viata lor.

Rămânerea multora dintre membrii parohiei fără un loc de muncă precum și disponibilizarea a numeroase badante de teama contagierii cu Covid 19 a impus ca parohia să vină în ajutor concret din puținul nostru pentru susținerea financiară a ratelor chiriei pentru mai multe familii precum și găsirea (închirierea) unor camere pentru persoanele disponibilizate.

In acest moment asistăm un numar de 27 de familii cu pachete de alimente cel puțin o dată pe săptămână, dar numărul acestora este în continuă creștere.

Cu ajutorul credincioșilor am reușit implementarea Programului “Pâinea noastră cea de toate zilele”, de luni până sâmbătă, prin intermediul voluntarilor care distribuie pâine tuturor celor care ne solicită, indiferent de naționalitatea sau crezul acestora. Iar bucuria primită în momentul carității frățești în diferite graiuri pământești ne face să statornicim și mai profund că trăim un moment al misiunii și că suntem chemați să mergem în lume, să binecuvântăm și să hrănim poporul însetat și înfometat nu doar de cele materiale dar și de cele duhovnicești.

Pentru aceasta voluntarii noștri poartă cu ei familiilor ortodoxe și mângâiere sufletească ducând acestora: agheazma, anafură, untdelemn de la sfântul maslu precum și Revistele Apostolia care acum sunt la mare căutare.

Nădăjduim să continuăm să împlinim și pe mai departe acesta frumoasă chemare a Sfintei Evanghelii de a dărui și pe mai departe cu inimă bună și frățească dragoste, dar din darul lui Dumnezeu în viața noastră.



 

Visits: 30