Gândul de a veni în ajutorul aproapelui aflat în nevoie nu este altceva decât împlinirea unui principiu evanghelic fără de care nimeni nu poate dobândi Împărăția veșnicei bunătăți promisă nouă de către Domnul. Căci Împărăția Cerurilor se adresează celor blânzi, celor săraci cu duhul, celor milostivi, celor făcători de pace, celor prigoniți pentru Hristos.

Cu ajutorul Domnului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, și în anul 2019 a continuat bogata activitate a proiectului social-filantropic „Caravana dăruirii”, o inițiativă pusă în fapt de către Protopopiatul Emilia Romagna I, prin implicarea tuturor parohiilor din cuprinsul acestuia.

Pe tot parcursul anului trecut, au fost realizate colecte la nivel de protopopiat pentru a veni în ajutorul fraților noștri nevoiași din România și din Republica Moldova și au fost organizate, în total, cinci transporturi, însumând aproximativ 100 de tone de alimente, haine și jucării, și 140 de tone de faianță și gresie. Destinația acestora a vizat familii nevoiașe din Episcopia Hușilor, din Episcopia Basarabiei de Sud și din zona județului Galați.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate cele împlinite în anul 2019 prin acest proiect, cu nădejde că Domnul va rândui ca el să continue la fel de rodnic și în anul acesta! 

Vizite: 24