Selectează o Pagină

“Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu,…..Căci în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.” Matei 25, 31-46

Ca în fiecare an, cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, bucuria Naşterii Domnului a fost adusă și în Penitenciarul „Lorusso e Cutugno” din Torino.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită cu acest prilej în limba română şi italiană de părintele Gabriel Burcescu și părintele Iustin Androne  de la Parohia „Sfânta Cruce” – Torino II, părintele Eugen Bînzari de la Parohia „ Sfântul Mucenic Emilian din Durostor ” – Orbassano și părintele Paul Porcescu de la Parohia „Sfântul Ierarh Ioan de la Râşca şi Secu” – Settimo Torinese.

În jur de 40 de deținuți femei şi bărbaţi din toate pavilioanele, au participat la Dumnezeiasca Liturghie, iar cei ce s-au spovedit în perioada în care preoţii au vizitat penitenciarul , au primit mângâiere prin împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului .

De asemenea  cu Trupul și Sângele Domnului s-au  împărtășit și alți deținuți din “pavilioane speciale” care nu puteau fi aduși la biserica dar la care preoții au avut acces să îi spovedească iar apoi să le aducă Sf. Împărtășanie.

După Sfânta Liturghie s-au cântat colinde tradiţionale, ce au adus raze de lumină în privirile obosite de atâta tristeţe şi lacrimi vărsate pentru timpul nepetrecut alături de cei dragi .

În cuvântul de învăţătură, părintele Gabriel Burcescu i-a îndemnat pe cei prezenți ca Înainte de toate, să se lase judecaţi de milostivirea şi de dreptatea lui Dumnezeu…. căci El n-a venit pentru a condamna pe nimeni, ci pentru a mântui şi a căuta ceea ce era pierdut, pentru a vindeca rănile noastre, pentru a ne ridica din căderile noastre, pentru a ne face să conştientizăm răul nostru, dar mai ales pentru a spune fiecăruia dintre noi: «Ridică-te şi umblă»”. “Cuvântul lui Dumnezeu, pe care voi îl ascultaţi şi îl primiţi este răspunsul lui Dumnezeu la cererile voastre, dar şi lumină pentru drumul nostru aceste momente sunt un dar de la Dumnezeu şi că „ El vine în orice loc după făptura Sa dragă aducând pace şi bucurie, însă, ca să le primim , trebuie să ne deschidem inimile şi să luăm decizia de a începe un nou drum împreună cu El, drum ce nu se va mai opri niciodată la jumătate…” .

De asemenea , fraţii şi surorile din penitenciar au primit daruri oferite de credincioşii Parohiei „Sfânta Cruce”: cruciuliţe, calendare şi pacheţele cașcaval, Kaiser și cozonac.

Mulțumim Domnului și Administrației Penitenciarului pentru posibilitatea de a putea fi prezenți în fiecare zi de marți în Capela Închisorii, purtând mereu un pic de mângâiere celor închiși.

A consemnat: părintele Paul Porcescu


Vizite: 25