Continuăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să ne întâlnim, pe rând, cu beneficiarii proiectului “Brațele părinteşti” al Episcopiei noastre.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan şi purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Vicar Atanasie de Bogdania, în postul acesta am mers la laşi ca să-i cunoastem pe cei 40 de copii asistați de Pr. Dan Damschin, de la Capela spitalului Cuza Vodă, şi pe cele 20 de mame ajutate de asociația ProVita din Iasi să nu avorteze şi să-şi crească copiii. În ampla misiune socială pe care o desfăşoară Pr. Damaschin este şi oferirea de burse de studiu, prin bani de transport, cazare şi masă în spațiul cumpărat anume pentru asta, unor copii necăjiți din satele limitrofe, care altfel n-ar fi avut posibilitate să se înscrie la liceu sau la facultate.

Bursele trimise lunar de noi, sprijină în mare parte cheltuielile necesare pentru susținerea nevoilor de studiu ale acestor adolescenți minunați. I-am întâlnit în capela spitalului, pregătiți să dea răspunsurile la Sf. Liturghie, aşa cum fac în fiecare duminică. O astfel de împreună liturgjisire nu se uită uşor. Voci frumoase, din inimi curate. Aceleaşi voci ne-au şi colindat, încărcându-ne sufletul de dalbe flori. 

Lor s-au adăugat şi mamele venite, la îndemnul Pr. Cosmin Brânză, responsabilul ProVita din cadrul Mitropoliei Iaşului, mame care au fost ajutate să mențină sarcina atunci când intenționau să renunțe la ea din diferite motive. Aceste mame, impreuna cu familiile lor, sunt susținute material pentru o perioadă de timp, la aceasta contribuind şi banii trimişi prin proiectul nostru. 

Întâlnirea de la Iaşi a dat posibilitatea Părintelui Ilie Ursachi si Părintelui Gabriel Apopei să cunoască pe beneficiarii proiectului şi să prezinte celor de față câteva date despre proiectul “Brațele părinteşti”, prin care credincioşii parohiilor noastre din Italia ajută în jur de 800 de copiii necăjiți din România şi Republica Moldova, prin burse lunare de 30 euro/copil.

Bucuria întâlnirii a fost şi o bucurie a dăruirii, toți cei prezenți, copii si mame, primind din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei daruri sub formă de îmbrăcăminte şi încălțăminte nouă, peste 200 kg de alimente şi dulciuri, toate în jur de 3000 euro.

Şi ei ne-au dăruit, la rândul lor, căldura inimii, mulțumirea sinceră şi promisiunea rugăciunii lor pentru noi la Dumnezeu, Cel Care este Dăruitorul a tot binele.


Vizite: 11