Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în Parohia „Sfântul Mucenic Acachie” din Catanzaro-Crotone se desfășoară proiectul social “PÂINEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE”, scopul acestui proiect fiind de a satisface financiar nevoile prioritare ale familiilor nevoiașe.

 

Un element important în inițiereaa proiectului a fost faptul că în cadrul parohiei  din Crotone, de aproximativ patru ani, există o  colaborare cu Misericordia,  de unde se primesc lunar alimente neperisabile. Până la un moment dat, alimentele erau distribuite în biserica parohială, însă s-a simțit nevoia unei acțiuni mai ample spre extinderea proiectului. Astfel, exista o preocupare constantă în a identifica familii sau persoane aflate în dificultate, cărora li se distribuie alimente la domiciliu.

 

În foarte multe cazuri, pe lângă nevoia de hrană, familiile cu greutăți identificate în teritoriu se confruntă și cu dificultăți de ordin financiar, precum incapacitatea de a achita chiria, lipsa curentului electric din cauza facturilor neplătite. Și în acest sens, credincioșii comunității românești din Catanzaro-Crotone se mobilizează și vin în ajutorul celor nevoiași.

 

Cei care doresc să participe la acest proiect, trebuie să respecte o singură condiție, de a dona, săptămânal, minim o pâine în valoare de 2 euro. Cu ajutorul Domnului, sunt mulți dintre cei 30 de credincioși deja înscriși care oferă chiar două sau trei pâini pe săptămână, ceea ce ajută foarte mult la satisfacerea nevoilor urgente ale acestor oameni nevoiași.

 

Proiectul este unul pilot anul acesta, cu desfășurare între 21 februarie 2019 – 21 februarie 2020, cu nădejde la Domnului ca el să rămână un proiect permanent în cuprinsul Parohiei, în folosul aproapelui nostru, fratele fiecăruia dintre noi.

 

Proiectul este așezat în mod simbolic sub tutela preotesei Sorina Dobroțchi, născută într-o zi de 21 februarie și trecută la cele veșnice exact acum un an, în 18 septembrie 2019. Din mărturia părintelui Ivan Dobroțchi ne dăm seama că preoteasa Sorina îi iubea foarte mult pe cei săraci, dumneaei lucrând și înainte de venirea în Italia, timp de 4 ani, ca voluntar în cadrul unui centru pentru copiii străzii de etnie rromă, aflat în Baia Mare.

 

Veșnică ei pomenire!

 

 

Vizite: 38