Selectează o Pagină

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, marţi, 30 aprilie 2019 bucuria Învierii Domnului a fost purtată şi deţinuţilor din Penitenciarul Lorusso e Cutugno din Torino. A fost săvârşită cu acest prilej Sfânta Liturghie de către părintele Gabriel Burcescu de la Parohia „Sfânta Cruce” – Torino 2, părintele Eugen Bînzari de la Parohia Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum” – Orbassano, părintele Paul Porcescu de la Parohia „Sfântul Ierarh Ioan de la Râșca și Secu ” – Settimo Torinese și părintele Valeriu Andrei Grosu de la Parohia „ Sfinții Mucenici Evlampie și Evlampia ”- Collegno.

Circa 30 de bărbaţi şi femei de diferite naţionalităţi (români, italieni, sârbi) au participat la această Sfântă Liturghie, oficiată în limba română,italiană și engleză cu o vădită bucurie, iar unii dintre ei, dornici fiind de a gusta din pacea pe care doar prezenţa lui Hristos Cel Înviat o poate oferi, s-au împărtăşit.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, părintele Gabriel a mulţumit, ca în fiecare an, conducerii penitenciarului pentru că a îngăduit şi a facilitat ca la această Sfântă Liturghie să participe deţinuţi din toate pavilioanele, iar părintele Paul în cuvântul de învățătura a invitat pe cei prezenți să-L lase pe Hristos să intre în cămara sufletelor lor și să armonizeze El sentimentele și viața lor .

Alături de darul nepreţuit al Sfintei Liturghii, fraţii din penitenciar au primit ouă roşii și cozonac dăruite de Parohia „Sfânta Cruce” – Torino 2. Cu toții au simțit că Hristos a înviat și pentru ei.

A consemnat părintele Valeriu Andrei Grosu

Vizite: 28