Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în perioada Postului Mare, prin proiectul social-filantropic „Caravana Dăruirii 2019”, al credincioșilor și preoților din Protopopiatul Emilia Romagna I, au fost colectate bunuri destinate familiilor aflate în lipsuri materiale din Episcopia Hușilor și Episcopia Basarabiei de Sud. Ajutoarele, care au constat în alimente neperisabile, îmbrăcăminte și jucării, au însumat o cantitate de peste 60.000 kg., volum transportat prin intermediul a trei camioane TIR.

Primul transport social-filantropic a sosit marți, 16 aprilie 2019, la Huși, cu o cantitate de 22.000 kg., cuprinzând alimente, îmbrăcăminte, jucării. Acest prim transport conține și gresie, faianță și sanitare pentru Centrul social în construcție al Episcopiei Hușilor și a Centrului eparhial din Cahul, Episcopia Basarabiei de Sud.

Pentru familiile nevoiașe din Basarabia, au fost achiziționate, de la Chișinău, produse alimentare de primă necesitate, în valoare de 3100 €, însumând peste 5000 kg.

Suma totală estimată pentru transport, cheltuieli curente și achiziții alimentare prin acest proiect, în anul 2019, este estimată la peste 12.000 €.

Toate spre slava lui Dumnezeu!

A consemnat Pr. Mihail Ciocîrlan, Reggio Emilia

 

 

Vizite: 29