Selectează o Pagină

Cei 100 de copii din Episcopia Hușilor, ajutați cu bursele oferite prin proiectul “Brațele părintești”, au fost invitați să se întâlnească cu reprezentanți ai Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei.

Întâlnirea a avut loc la Catedrala Episcopală din Huși, în data de 3 decembrie a.c., la care au participat,

cu  binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, părinții consilieri Ilie Ursachi și Gabriel Apopei.  

După Sfânta Liturghie și slujba de mulțumire pentru binefacerile primite, copiii, părinții și preoții însoțitori au putut afla mai multe detalii despre proiectul “Brațele părintești”, prin care sunt ajutați, printr-o formă de adopție la distanță, în jur de 700 copii necăjiți din mai multe zone ale României și din Republica Moldova. Pentru fiecare copil se oferă 30 de euro, adunați de la credincioșii parohiilor ortodoxe române din Italia și care ajung la beneficiari convertiți in lei sau în rechizite școlare, hrană și îmbrăcăminte.

Scopul principal al acestui proiect este prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din familii defavorizate.

Prin întâlnirea de la Huși, organizată și prin implicarea directă a Preasfințitului Părinte Episcop Vicar Atanasie, am dorit să-i cunoaștem în mod personal pe beneficiarii proiectului, dar și să le facem o bucurie acestor copii în perioada premergătoare Nașterii Domnului. Astfel, toți cei 100 de copii au primit din partea Episcopiei noastre daruri constând în încălțăminte nouă de iarnă, cărți și dulciuri.

Vizite: 108