Marţi, 15 mai 2018, a avut loc la Torino, în sediul capelanilor catolici, întâlnirea tuturor responsabililor capelani din penitenciarele din Piemonte: Torino, Asti, Cuneo şi Alexandria. La această întâlnire a participat şi părintele Gabriel Burcescu, responsabil  pe protopopiatul Piemonte I cu  multiplele activităţi de asistenţă spirituală în închisoare.

Invitatul de onoare al acestei întâlniri a fost don Raffaele Grimaldi, inspectorul general al capelanilor din penitenciarele, care a subliniat importanţa prezenţei preoţilor în mijlocul unor „ oameni ca şi noi, pe care nu trebuie să-i uităm pentru că sunt membre ale Trupului lui Hristos, care nu pot fi amputate şi aruncate pe motiv că sunt prea bolnave spre a mai fi recuperate”. De asemenea, don Raffaele a specificat faptul că, preoţii ortodocşii pot îndeplini, de acum, nestingheriţi activitatea pastorală în închisori, fiind necesară o cât mai bună colaborare între „noi cei care Îl facem cunoscut pe Hristos, celor care au nevoie să-şi reclădească puntea dintre suflet şi Dumnezeu”.

„….în temniţă am fost şi aţi venit la Mine”,aşa va răsuna glasul Mântuitorului Iisus Hristos în urechile noastre, dacă ne vom strădui să avem grijă de orice oaie care , privată de libertate, tânjeşte totuşi după Cel ce ne face cu adevărat liberi .

Diacon Valeriu Andrei Grosu

Vizite: 18