Proiectul social filantropic al Parohiei Ortodoxe Române de la Reggio Emilia din  Postului Mare, de întrajutorare a familiilor în dificultate materială din Episcopia Hușilor și Mitropolia Basarabiei.  

In perioada 19-28 februarie, au fost colectate prin bunăvoința creștinilor “din casă în casă”, cantitatea de 19.600kg de alimente, îmbrăcăminte, rechizite, jucării și suma de 7300 de euro, spre a fi distribuite celor în nevoie materială. 

Donate și cumpărate din Italia, cantitatea de peste 8 500kg de alimente, împreună cu rechizite și jucătorii, au fost distribuite în săptămâna 5 – 8 martie în Episcopia Huși prin Departamentul Social. 

Prima parohie din localitatea Știoborăni  Vaslui, au fost ajutate 19 familii, cu 38 de copii și bătrâni nevoiași.  

Pentru Republica Moldova prin Misiunea Diaconia, au fost cumpărate alimente, rechizite și ajutată fiecare familie cu diverse sume de bani, fiind distribuite din casă în casă, alături de preotul și asistentul social al localității. 

În Raionul Hîncești, doua parohii Cărpineni și Crasnoarmescoie (Armata Roșie), au fost ajutate 11 familii cu 46 de copiii.

Darul, a ajuns și în Raionul Ungheni la alte doua parohii din localitățile Coșeni și Stolniceni la 12 familii cu 43 de copiii. 

Proiectul “Caravana Dăruirii” de ajutor, din casă în casă va continua și prin amenajarea – construirea unei locuințe pentru familii nevoiașe cu mulți copii.

Toate spre slava lui Dumnezeu!  

Vizite: 25