A VI-a ediţie a concursului online cu participare internaţională „Împreună cu Hristos prin lume în Mileniul III”

În așteptarea slăvitului praznic al Naşterii  Domnului Iisus Hristos în lume, Departamentul Catehetic al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în colaborare cu Mitropolia Clujului, Sălajului și Maramureșului, Colegiul Naţional Pedagogic “Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca şi platforma educaţională “red-religie.ro”, organizează, în data de 18 și 19 Decembrie 2021, cea de-a VI-a ediţie a concursului online cu participare internaţională „ÎMPREUNĂ CU HRISTOS PRIN LUME ÎN MILENIUL III”.

Tema acestei ediţii este: ,,Hristos Se naște, slăviți-L!”

Concursul se adresează copiilor şi tinerilor creştini cu vârste între 6 şi 18 ani din România şi întreaga Diaspora românească. 

Pentru a trezi motivația participării la orele de religie, dar și la cursurile școlilor catehetice de pretutindeni din lume, dorim să oferim finalitate și feedback atât elevilor, cât și profesorilor/preoților/cateheților, ca o satisfacție pentru munca depusă și misiunea mărturisirii lui  Dumnezeu. 

 Înainte de  toate,  acest  concurs  se  dorește  a  fi  o altă  formă  a  mărturisirii  lui Dumnezeu, prin aplecarea spre studiul biblic, prin participarea la orele de religie/cateheză, prin timpul dedicat studiului învățăturilor celor sfinte și prin răspunsul fiecărui copil la chemarea din partea lui Dumnezeu.

Din partea participanților este necesar un calculator, tabletă sau telefon, o conexiune bună la internet şi o adresă de e-mail valabilă, utilizată frecvent.

 Cei care vor avea de realizat eseuri în cadrul concursului trebuie să se asigure că au instalat programul/aplicaţia Microsoft Word pe dispozitivul de pe care lucrează.

Pentru a veni în întâmpinarea participanților care nu cunosc limba  română, subiectele de concurs se vor transmite și în limbile engleză, franceză, italiană și  spaniolă. Acestea vor fi distribuite în format bilingv, pentru familiarizarea cu limba română.

Concursul nu prezintă un grad ridicat de dificultate. În plus, participanții au posibilitatea să utilizeze oricând materialele bibliografice puse la dispoziţie.

Ca premiu din partea organizatorilor, elevii vor primi pe lângă diplomă și o carte digitală cu ISBN, ai cărei autori vor fi chiar  ei. Cartea  va cuprinde eseurile și creațiile  plastice  ale tuturor copiilor participanți  la concurs.

 Înscrierea la acest concurs se va putea face în perioada  20 noiembrie – 17 decembrie 2021 prin completarea de către cateheţi sau de către coordonatorii de şcoli parohiale a următorului formular de înscriere, în limba română şi engleză:

 https://forms.gle/aC3BZMGuMyGifvmg8

Pentru corectitudinea datelor, coordonatorii vor înscrie participanții unul câte unul, în formular. Nu există număr limită de elevi pentru înscriere.

Pentru a respecta cu strictețe înscrierea datelor, modalitatea de atașare a fotografiilor  și a documentului în format Word cu eseurile, se pune la dispoziție  următorul tutorial:  

 https://www.youtube.com/watch? v=1jwyG_hKxlw – în  limba  română, 

 https://www.youtube.com/watch?v=YoltlUKj62c  –    în limba engleză. 

Pr. Nicolae Budui – responsabil Departamentul Catehetic al EORI

Hits: 0

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com