Concursul Naţional Catehetic “Biserica – familia românilor de pretutindeni” – prezentare video etapa eparhială în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Luni, 21 iunie 2021, în cadrul etapei eparhiale a Festivalului Bucuriei în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a fost prezentat filmul de prezentare a desfășurării Concursului Naţional Catehetic “Biserica – familia românilor de pretutindeni”  în cadrul Episcopiei noastre. Pe această cale adresăm  mulţumiri Departamentului Editorial al EORI pentru elaborarea acestui material video.

 

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Arhiereu – Vicar Atanasie de Bogdania, în perioada 7- 29 aprilie 2021 a avut loc  evaluarea  la nivel eparhial a mini proiectelor celor 21 de grupuri catehetice parohiale din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei participante la Concursul Naţional Catehetic “Biserica – familia românilor de pretutindeni”, organizat anul acesta în cadrul Patriarhiei Române.

Evaluarea s-a desfăşurat în regim online, datorită restricțiilor Covid -19 impuse de Statul Italian şi datorită distanțelor considerabile dintre evaluatori.

În urma evaluării mini proiectelor alcătuite de copii sub coordonarea preoților şi a coordonatorilor de şcoli catehetice parohiale, comisia de jurizare a stabilit următorii câștigători: grupul catehetic al Parohiei “Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ” din Rovigo (Protopopiatul Triveneto 4), cu proiectul catehetic „Dar cu Har” – premiul I; grupul catehetic al Paraclisului Adormirea Maicii Domnului de la Centrul Eparhial din Roma, cu proiectul catehetic „Dar din suflet românesc” – premiul al II-lea; grupul catehetic al Parohiei Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Verona (Protopopiatul Triveneto 2) cu proiectul catehetic „Desaga cu doruri” – premiul al III-lea.

În data de 21 Mai 2021, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale, va avea loc premierea  la nivel național  a miniproiectelor care au obţinut Premiul I pe eparhie. Preotul coordonator și un reprezentant al copiilor vor fi premiați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” și-a propus să contribuie la crearea unor legături sau înfrățirea între comunitățile din țară și cele din diaspora, prin conștientizarea rolului activ pe care îl are Biserica în viața comunității. Competiția a constat în realizarea unui proiect de comunicare și schimb de experiențe și trăiri prin imagini, sunet și film de către copii, sub îndrumarea preotului și a profesorilor. Proiectul alcătuit de fiecare grup catehetic a avut un caracter cultural, însă a fost direcționat și către acțiuni filantropice sau de caritate.

Activităţile grupurilor catehetice vor continua pe tot parcursul anului omagial al pastoraţiei românilor ortodocşi din diaspora, urmărindu-se continuitatea proiectelor în desfăşurare şi  demararea de noi proiectele de înfrăţire, cu rol benefic pentru toţi cei implicaţi.

Pr. Nicolae Budui – Consilier Departamentul Catehetic

Coordonator al Sectorului Catehetic – Educaţional al EORI

Hits: 0

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com