Contact

Prin intermediul formularului de contact puteți lua legătura cu responsabilii Sectorului Social al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Vrei să fii voluntar în echipa noastră?

social.episcopia.italiei@mitropolia.eu
(+39) 320 703 79 55

Doriți să faceți o donație?

Accesați link-ul pentru a vă informa în acest sens.

Întrebări frecvente

Cine poate deveni voluntar în echipa sectorului social?

Echipa Sectorului Social al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care doresc să-și reverse dragostea și milostenia semenilor aflați în suferințe.

ce beneficii are misiunea de voluntariat?

Prin voluntariat, omul care dăruiește din dragostea lui celorlalți, paradoxal, se îmbogățește și își descoperă împlinire prin mângâierea adusă pe chipul celui aflat în nevoințe.

cum să procedez dacă vreau să devin voluntar, dar nu mă simt pregătit pentru misiunea aceasta?

Sectorul Social al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei vine în sprijinul celor care doresc să se alăture echipei de voluntari, prin sesiuni de formare susținute de către cadre specializate în domeniile în care se desfășoară misiunea de voluntariat.

în ce domenii mă pot încadra ca și voluntar?

Voluntariatul, practic, nu are limite, având în vedere că se referă la sprijinul celui aflat în nevoință sau în suferință. Sectorul Social al Episcopiei noastre se îngrijește de mai multe categorii sociale, precum copii din familii aflate în dificultate, bolnavi aflați în spitale, săraci și pribegi care se luptă pentru supraviețuire, familii cu mulți copii, etc.

Formular de înscriere ca voluntar