Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, la Parohia “Sfinții Români” din Pavia, duminică 4 februarie, după Sf. Liturghie, a avut loc Primul Seminar cu Lega Italiana per la Lotta contro i Tumori di Milano (LILT). Tema abordata a fost „Prevenirea Tumorilor la femei si Stilul de Viață.  S-a vorbit despre tumorile la: sân, col uterin, ovare și endometrice. Durată 2 ore.

La seminar au participat 41 de femei din parohia noastră, de vârste și profesiuni diferite. Din partea LILT au participat: Cecilia Maccacaro-referent, Valeria Filippi, medic specializat în Obstetrică și Ginecologie și Rosalia Lombardi, cercetător. Din partea Parohiei noastre au participat cei 5 responsabili ai  grupurilor de lucru,  Părintele Paroh Nicolae Popa si d-na Preoteasa Ioana Popa. 

Prezentarea, în Power Point, a făcut-o Doamna Dr. Valeria Filippi, medic specialist în Obstetrică-Ginecologie, colaborator la LILT. Au fost prezentați factorii de risc, incidența și prevalența tumorilor la femei. D-na Dr. Valeria a pus accentul pe depistarea timpurie a tumorilor la femei menționând că în acest fel crește șansa de a se vindeca.  A încheiat prezentarea cu recomandări.

Merită subliniat interesul deosebit pe care l-au manifestat participantele noastre,  în timpul prezentării. Au urmat întrebări legate de stilul de viață, întrebări care au contribuit la completarea celor spuse de D-na Doctor Valeria Filippi. 

Următorul seminar va avea loc în data de 4 martie și va fi prezent un Nutriționist de la LILT. Coordonarea implementării proiectului, din partea Parohiei „Sfinții Români” din Pavia, o face D-na Ioana Popa.   

 A consemnat D-na Preoteasă Ioana Popa